Een tijd geleden dat ik wat te biechten had
Het gaat hier steeds beter. Dochterlief wordt, als het nodig is, op haar hebbelijkheden gewezen en moeders ook en we doen daar gewoon wat aan. Dochterlief schakelt als nodig is het autismeteam in en ik zoek ‘vrolijk’ voort naar mijn allergieën waar ik niet tegen kan. Iets wat mij de laatste maanden flink bezig heeft gehouden. Een hele vooruitgang voor mezelf, maar ook voor de mensen om me heen. Mijn eczeem moest verbeteren, minder worden of weg zijn.
‘Psychische klachten’
Die heb ik niet. Dan zeg ik ja en nee. Ik heb ze wel, maar dat had een oorzaak en die oorzaak was voedsel. Dus eigenlijk had ik geen psychische klachten maar als ik verkeerd at, dan had ik ze wel. Slecht slapen, pijn, eczeem. De gevolgen zijn dan niet zo moeilijk te raden.
CBD
Er zaten altijd nog klachten. Mijn eczeem wilde maar niet verdwijnen. Zodra ik iets eet waar ik niet tegen kan, kan ik uren wakker liggen ’s nachts. Erg vervelend en zeker niet leuk, je wordt er chagrijnig van. In overleg met manlief had ik naast mijn homeopathische geneesmiddel mijn toevlucht tot cbd olie gezocht en na een week werd de wereld wat helderder. De homeopaat was ook op de hoogte en in overleg met haar heb ik een schema opgezet hoe ik het zou gebruiken. Na een jaartje ben ik er mee gestopt omdat het ontzettend goed ging. Afbouwen was een makkie en nog geen drup weer aangeraakt.
Pioppi
Na een aantal maanden zagen we een documentaire over het Pioppi-dieet of eigenlijk is het een leefwijze voor 21 dagen. Ik ben het ontbijt en de lunch op mijn manier in gaan vullen volgens die leefwijze. Aan hoeveelheden gehouden die in het boek staan, heb ik niet gedaan. Ik heb nu sinds 2 à 3 maanden volgens die manier mezelf getrakteerd op een flink ontbijt en ook een flinke lunch. ’s Avonds heb ik wel koolhydraten gegeten. Eigenlijk moest je volgens die leefwijze een minimum aan suiker en koolhydraten tot je nemen. Mijn motto was dat ik dan kon achterhalen waar misschien mijn andere allergieën vandaan kwamen. Ik zag heel langzaam mijn eczeem minder worden. Sliep beter. En het leuke ervan is, ik val af.
Brood
Brood is de boosdoener. Als ik dat niet eet, dan heb ik van veel andere producten geen last. Gek genoeg had ik met deze leefwijze ook geen last van vreetbuien. De suiker heb ik uit mijn eten verbannen. Ik ben nu langzamerhand weer aan het normaal eten. Brood heb ik vervangen door groenten of een vleesvervanger met groenten. ’s Avonds eet ik gewoon, uiteraard geen vlees. Want dat is ook een boosdoener. Ik trakteer me best wel eens op een kleinigheidje bij de thee of koffie. Stukje fruit doet wonderen als ‘koekje’ bij de thee.
Suiker
Eet ik geen suiker meer? Jawel. Heel af en toe. Het leuke van de decembertijd is dat je pepernoten in een goed afsluitbare bak kunt doen en bij een kopje thee er 1 pepernoot uit kunt pakken. En nee, ik vergrijp me niet aan een flinke hand pepernoten. Tijdens de feestdagen is hett best uit te houden om zo te eten.
Ook kon ik zaterdag een maatje minder aanmeten of misschien moet ik zeggen anderhalve maat. Broeken met een strak maatje 48 liggen nu in mijn kast om ingenomen te worden en broek maatje 46 draag ik nu.
Verder steek ik in veel gevallen figuurlijk mijn middelvinger de lucht in en ga verder met mijn leven. Te mooi om me nog druk te maken om dingen die niet de moeite waard zijn om je druk over te maken. Maak er een mooie dag van.
Hoe verrassend parallel onze levens toch vaak verlopen Carla! Zo ook hier voedselallergieën…met name gluten en lactose. Sinds 9 mnd gluten/lactose en vrijwel suikervrij en voila…14 kg afgevallen, geen darmproblemen meer en beter in mijn vel! Ik eet dan wel 2 sneetjes glutenvrij brood per dag en soms glutenvrije pasta maar koek/taart of andere zoete verleidingen volledig uitgebannen! Alles went…ook een dieet
Joh werkelijk dit is echt bizar, Marianna. Maar wel mooi dat je ook de oplossing er voor gevonden hebt. Heel fijn. En heerlijk afvallen komt er dan ook nog bij. Het went zeker. En eerlijk ik voel me er goed bij. Daarvoor wil ik graag op dieet. Ik geniet meer. We gaan gewoon rustig verder laten we dat afspreken. xxx
Weet je Carla, ik denk dat er zoveel met ons voedsel gerommeld is (denk aan alle toevoegingen, bestrijdingsmiddelen en genetische manipulatie) dat we uiteindelijk heel veel aandoeningen terug kunnen voeren naar onze darmen. Juist ook psychische aandoeningen zijn inmiddels terug te voeren naar de darmen. Via signaalstofjes communiceren onze hersenen en darmen met elkaar. Gaat er in de voedselopname iets verkeerd, dan kan zich dat op vele andere plekken openbaren. Gezien mijn schildklierziekte ( Hashimoto=auto immuunziekte)heb ik meer kans op andere auto immuunziekten en gluten intolerantie is er daar een van. Misschien een geluk bij een ongeluk…ik kon ‘lijnen’ wat ik wou, geen gram eraf. Vlgs de voedingsadviseur kwam dat door mijn schildklier…bullshit dus! Ik kijk nu heel anders naar mijn eten en drinken ( ik drink geen sapjes/frisdrank etc alleen lactosevrije melk en waterkefir) en dan zie je pas hoeveel rommel we jaren naar binnen gewerkt hebben!
Er is veel mis met ons voedsel, ik weet het. Ik verbaas me ook over wat er al niet mag met ons voedsel. Stress is best een hele grote factor waarop alles mis gaat met je lijf. Suiker veroorzaakt een hongergevoel, een gevoel naar meer. Maar ook producten waar je niet tegen kan, krijg je een opgeblazen gevoel van en kom je van aan. Daardoor word je gezondheid steeds slechter.